Uusimmat blogikirjoitukset

Mustikkaportsolla kesän makuun

Kes√§ alkaa olla lopuillaan ja sen saldoa voi alkaa purkaa. Kymenlaakson radion juontaja per√§si kuulijoilta parasta kes√§muistoa ‚Äď pys√§hdyin miettim√§√§n ja sellaisen yksitt√§isen hetken nime√§minen on mahdotonta, niit√§ hyvi√§ muistoja on niin monta. Oikein rutistamalla kuitenkin p√§√§llimm√§iseksi nousee ihan tavanomainen yhdess√§ oleminen l√§himm√§isten kanssa ja puuhastelu s√§√§ss√§ kuin s√§√§ss√§,¬† yksin tai yhdess√§, pihalla, mets√§ss√§, rannalla.

Vain silmill√§ sy√∂d√§√§n ‚Äď ajatuksia keittokirjoista koirille ja ihmisille, osa 2 ihmiset

Keittotaitoa ihmisille:
Hanna Sumari, Marjo Kauppila, Monna Pursiainen, Aino MäkeläVälipalat. Virtaa superfoodeista (Readme.fi, 2015)
Vihermehut ja ‚Äď smoothiet (Suom. aatos Nieminen. Gummerus, 2015)
Elina Jyväs Baking Instinct. Eleanora von Smöörin herkkujen aateliset (Tammi, 2014)
Kaisa Isotalo & Raija Kuittinen (toim.) Kotiruoka (Otava, 88.painos 2012, 1. painos 1908)
Carl Butlerin keittokirja (Suom. Kati Appelqvist. Gummerus, 1990, alkuteos 1974)

Milloin ovet avoinna, pääkirjasto?

Kesä on aikaa, jolloin kirjastossa paitsi palvellaan asiakkaita vähemmällä henkilökunnalla kuin talvella myös   suunnitellaan ja valmistellaan tulevaa kautta menneitten kokemusten pohjalta. Yksi tärkeimmistä  ja meitä kaikkia askarruttavista päätöksistä on tulevan talvikauden aukioloajat.  Millaiset aukioloajat voimme tarjota käytössä olevalla henkilökunnalla? Laajennammeko  aukioloaikoja siirtymällä itsepalveluun entistä enemmän vai satsaammeko aukioloihin niin, että palvelemme ohuemmalla henkilökunnalla?

 

Pilasiko Sinuhe minulta Kambodzan historian?

Kim Fay Kadonneiden muistojen kartta (Suom. Hilkka Pekkanen. Bazar, 2013)

Peter Fröberg Idling Laulu nousevalle myrskylle (Suom. Marja Kyrö. Teos, 2013)Minulla on vahva vakaumus ja ennakkoasenne sen puolesta, että hyvässä historiallisessa romaanissa pitää olla historia täydellisesti kohdallaan. Historian pitää syntyä tekstissä, menneisyyden imaista mukaansa niin, että unissakin vielä tuntuu.

Hankala ja ihana tapaus Sebald

W. G. Sebald Huimaus(Suom. Oili Suominen. Tammi, 2012),
 ja vähän myös Marja Saarenheimo Muistamisen vimma. Kirjoituksia muistista ja unohtamisesta(Vastapaino, 2012),ja vielä myös Jani Hakkarainen, Mirja Hartimo ja Jaana Virta (toim.) Muisti (Tampere University Press, 2014)ja vielä vähän siivuksi sipaistuna David Morley Media, Modernity, and Technology. The Geography of The New (Routledge, 2007).

Vain silmill√§k√∂ sy√∂d√§√§n ‚Äď ajatuksia keittokirjoista koirille ja ihmisille, osa 1 koirat

Keittotaitoa koirille:

Jarmo √Ėsterman Koirakokin parhaat reseptit (Docendo, 2015)Merja Hellemann & Petri Marjeta Koiran ruokinta (Art House, toinen, tarkistettu laitos 2014/2010)Annegret Bangert ja Britta Endemann Maukasta ruokaa koirallesi (Suom. Ilona Ahlgr√©n. Perhemediat, 2006, alkuteos 2001)

Helena Vehkaoja ja Mikael Vehkaoja Koiran keittokirja. Terveellisen ruokinnan ABC (Kirjayhtymä, 1993)

Korvamatona soi nyt Myrskyluoto

Viime viikolla tuli istuttua illat tiiviisti television √§√§ress√§, kun Yle n√§ytti Teemalla Myrskyluodon Maija ‚Äďsarjan. Muistan lapsuudestani 1970-luvulta, kuinka ‚ÄĚkaikki‚ÄĚ katsoivat ja kehuivat sit√§ sarjaa ‚Äď ainakin ilmeisesti minua l√§hell√§ olleet aikuiset naiset. Myrskyluoto oli tapaus.

Minulle ei ollut sanottavaa merkitystä sillä, että sarja näytettiin nyt digitoituna versiona. Enemmän olen itse hyvän tarinan, kuvauksen ja näyttelijäsuoritusten kuin tekniikan perään. Jos ensinmainitut ovat kohdallaan, pieni rakeisuus ei haittaa.

Sivut

Tilaa syöte Uusimmat blogikirjoitukset