Uusimmat blogikirjoitukset

Erilaisia kritiikkejä siitä, miten lapsille kerrotaan nakeista lautasella

Olen tuossa menossa  muutaman viikon päästä Suomen tietokirjailijoiden järjestämälle päivän mittaiselle kritiikinkirjoittamiskurssille. Sain ennakkotehtäväksi kirjoittaa viiden tuhannen merkin kritiikin lastentietokirjasta
Elina Lappalainen ja Christel Rönns, Nakki lautasella. Mistä ruoka tulee? (Tammi 2015).Harmi, että kirja oli jo ehditty Kymen Sanomissa arvostelemaan.
Silti päätin toimia vastoin ennakkotehtävän määrityksiä ja kirjoitin vain kolmen tuhannen merkin arvostelun.

Mustikkaportsolla kesän makuun

Kes√§ alkaa olla lopuillaan ja sen saldoa voi alkaa purkaa. Kymenlaakson radion juontaja per√§si kuulijoilta parasta kes√§muistoa ‚Äď pys√§hdyin miettim√§√§n ja sellaisen yksitt√§isen hetken nime√§minen on mahdotonta, niit√§ hyvi√§ muistoja on niin monta. Oikein rutistamalla kuitenkin p√§√§llimm√§iseksi nousee ihan tavanomainen yhdess√§ oleminen l√§himm√§isten kanssa ja puuhastelu s√§√§ss√§ kuin s√§√§ss√§,¬† yksin tai yhdess√§, pihalla, mets√§ss√§, rannalla.

Vain silmill√§ sy√∂d√§√§n ‚Äď ajatuksia keittokirjoista koirille ja ihmisille, osa 2 ihmiset

Keittotaitoa ihmisille:
Hanna Sumari, Marjo Kauppila, Monna Pursiainen, Aino MäkeläVälipalat. Virtaa superfoodeista (Readme.fi, 2015)
Vihermehut ja ‚Äď smoothiet (Suom. aatos Nieminen. Gummerus, 2015)
Elina Jyväs Baking Instinct. Eleanora von Smöörin herkkujen aateliset (Tammi, 2014)
Kaisa Isotalo & Raija Kuittinen (toim.) Kotiruoka (Otava, 88.painos 2012, 1. painos 1908)
Carl Butlerin keittokirja (Suom. Kati Appelqvist. Gummerus, 1990, alkuteos 1974)

Milloin ovet avoinna, pääkirjasto?

Kesä on aikaa, jolloin kirjastossa paitsi palvellaan asiakkaita vähemmällä henkilökunnalla kuin talvella myös   suunnitellaan ja valmistellaan tulevaa kautta menneitten kokemusten pohjalta. Yksi tärkeimmistä  ja meitä kaikkia askarruttavista päätöksistä on tulevan talvikauden aukioloajat.  Millaiset aukioloajat voimme tarjota käytössä olevalla henkilökunnalla? Laajennammeko  aukioloaikoja siirtymällä itsepalveluun entistä enemmän vai satsaammeko aukioloihin niin, että palvelemme ohuemmalla henkilökunnalla?

 

Sivut

Tilaa syöte Uusimmat blogikirjoitukset