Uusimmat blogikirjoitukset

Mentorointia työssä jos kotonakin

Ei tarvitse kuin vilkaista peiliin tai lähipiiriin voidakseen todeta, että työvuodet ovat käymässä vähiin;meitä pääkirjastolaisia poistuu työelämästä eläkepäiville koko joukko pitkän työrupeaman tehneinä parin seuraavan vuoden aikana. Asia konkretisoitui viime viikolla, jolloin vietimme haikeina Kuusankosken kirjastonjohtaja Maritta Naumasen eläkejuhlia. Mitä jälkiä meistä jää, jääkö mitään vai tapahtuuko suuri odotettu puhallus?

maritta_0.jpg Maritta Naumanen Kuusankosken kirjastossa 20.2.2015. Kuva: Tuija Lindström

ITE, ITE, ITE!

Nyt ei ole kyse ITE-taiteesta, mutta eräänlaisesta ITE- taiteilusta kuitenkin. Perheeni sai viettää kesää puolitoistavuotiaan lapsenlapsemme kanssa, joka oli mukana kaikessa ja teki kaikki mahdolliset asiat ITE. Olin jo vähällä monta kertaa torjua kimppakivan tai tekemiset turvallisuussyistä, mutta koska lapsi takoi silmät loistaen innoissaan ja painokkaasti ITE, ITE, ITE rohkenin antaa tehdä ja osallistua. Oli loma ja oli aikaa...myös meillä itellä.

Romaani uusintana?

Edellisessä postauksessani tuskailin sitä, että en ehdi lukea kaikkea haluamaani. Tällä kertaa ihmettelen sitä, että jotkut ihmiset lukevat romaaneja useaan kertaan.

Ainoa romaani, jonka olen kahdesti lukenut, on Aleksis Kiven Seitsemän veljestä. Ja tämän olen tehnyt koulun takia. Yläasteella valitsin sen vapaaehtoisesti, kun piti lukea kotimainen klassikko, ja lukiossa se oli pakollinen. Lukion äidinkielen opettajani oli erittäin vaativa, joten kirja piti lukea kunnolla uudestaan, jotta siitä jotain arvasi lausua tai kirjoittaa.

Kirjasto piipahti oluttuvan hämärissä

Monet muut ammattikunnat ehtivät ennen, mutta eilen oli kirjastoväen vuoro mennä ravintolaväen pariin. Halusimme jakaa Kuohuvaa historiaa ympäristössä, jossa asiaan saattoi perehtyä myös makuaistein.

oluttupa.jpg

Kouvolan pääkirjaston kirjailijavieraana oli kouvolalainen Mika Rissanen, joka yhdessä Juha Tahvanaisen kanssa kirjoitti kirjan Kuohuvaa historiaa, tarinoita tuopin takaa. Idea kirjaan oli syntynyt Rissasen saunan lauteilla, missäpä muualla suomalainen parhaat ideansa saa!

Napakka ote klassikosta

Riemastuin junassa, kun näin nuoren naisen lukevan Albert Camus’n Ruttoa. Ulkoisesti käyttäydyin tyynesti, mutta mielessäni hykertelin oikein hyvilläni. Miksikö? Siksi, että viime aikoina olen tuntenut vetoa kaunokirjallisuuden klassikoihin, ja kantanut hienoista huolta siitä, luetaanko niitä nykyisessä mediatarjonnan tulvassa.

Runoreissulla Kajaanissa

Kajaanin Runoviikko www.runoviikko.fi on yksi perinteisimpiä kulttuuritapahtumia Suomessa. Nyt se järjestettiin jo 38. kerran. Tämänvuotinen Suven runoilija oli Aulikki Oksanen, joka vieraili viime marraskuussa Kuusankosken kirjastossa. Silloin päätimme, että kouvolalaisille runon ja musiikin ystäville on järjestettävä mahdollisuus päästä porukkareissulle Kajaaniin. Tämä haave toteutui autoyhtiö Väisäsen tuella. Meitä oli 11 naista parin päivän matkalla, ja anti oli huikea.

Tammio, idyllinen retkikohde ulkosaaristossa

Ihailen meren voimia ja vaihtelevuutta mieluummin tukevasti rannalla tai ainakin soutumatkan p√§√§ss√§ rannasta kuin hypp√§√§m√§ll√§ villisti kiit√§v√§n moottoriveneen kyytiin kylm√§lle avomerelle maisemien vaihtuessa nopeasti. Kuitenkin taas kerran uskaltauduin kes√§lomallani retkelle perhepiiriss√§ moottoriveneell√§, joka vei meid√§t m√∂kkirannasta 20 minuutissa Tammion saarelle ‚Äď mielenkiintoisin retkip√§iv√§ t√§lt√§ kes√§lt√§!

 img_0129_0.jpg

Saarella elämää jo 1300-luvulla?

Lukemisen iloa Iitin alakouluissa

Iitin kunnankirjaston ja koulujen yhteinen lukudiplomikampanja päättyy jälleen lukuvuoden lopussa.
Lukudiplomien tarkoituksena on auttaa lapsia ja nuoria löytämään lukuilo ja saada heidät sen lisäksi lukemaan erilaisia kirjoja. Lukudiplomin saa lukemalla lukuvuoden aikana kuusi kirjaa diplomikirjalistalta ja opettaja valvoo suoritusta teettämällä oppilaalla jonkinlaisen tehtävän joka kirjasta.

Venäjänkielisen kirjaston palvelut pääkaupunkiseudun ulkopuolelle

Sellon kirjastossa Espoossa toimii Venäjänkielinen kirjasto https://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Venajankielinen_kirjasto, josta myös me kymenlaaksolaiset voimme lainata aineistoa kotiimme ilmaiseksi, postimaksujakaan ei tarvitse maksaa. Kokoelmissa on  14 000 venäjänkielistä kirjaa, 1000 elokuvaa ja puheäänitettä sekä lehtiä.  Laina-aika on noin 6 viikkoa ja lainoja voi myös uusia, jos varauksia ei ole. Toimintaa rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Sivut

Tilaa syöte Uusimmat blogikirjoitukset