Uusimmat blogikirjoitukset

Kirjastopalvelujen preppausta kouvolalaisille

image_5.jpgElyn hankerahalla Kouvolan kirjasto jalkautui toreille ja turuille vajaan puolen vuoden ajaksi markkinoimaan kirjastopalveluja kaupunkilaisille. Monet asiakkaamme ovat uskollisia käyttäjiä koko ikänsä, jotkut asioivat ainoastaan opiskellessaan, joitakin saattaa kiireellinen elämä viedä mennessään niin, että käynteihin tulee vuosikausien tauko. Uskoimme, että varsinkin tuoreista kirjastopalveluista kuten e-kirjoista ja mobiililaitteiden hyödyntämisestä kirjastopalvelujen käytössä  tarvittaisiin opastusta, mutta miten kävikään? 

 

 

Postiluukku ei enää kolahda

Havahduin äskettäin aamuyön tunteina siihen, miten vähän postiluukut kolahtelevat postinjakajan reitillä kerrostalomme rappukäytävässä, ei edes kuulu kenkien kopinaa. Aiemmin postiluukkujen rumputuli saattoi ikävästi herättää nukkujan aamuyön horrosunesta, mutta nyt kuuluu vain muutama kolahdus. Kerrostalossamme asuu suurimmaksi osin eläkeläisiä, joten kuvittelisin heidän kimpoavan Ainot ja Reinot jaloissaan kolahdusten perään, mutta ajat ovat muuttumassa…

ks_mikro.jpg  

     

Aamukahvi ja lehti

"Kouvola on minun paratiisi"

Uskokaa tai älkää, niin kyllä Kouvolassakin on paljon paratiisin ominaisuuksia. Irtisanomisuhan alla olevana kaupungin työntekijänä  sitä ei ole ihan helppo tällä hetkellä uskoa, mutta täällä kirjastossa näen siitä todisteen  tälläkin hetkellä, tavallisena pakkastorstain iltapäivänä. Kauniissa pakkaspäivän kajossa Kuusankosken kirjastossa istuu ainakin 20 ihmistä keskittyneenä lukemaan , jokainen itsekseen  kaikessa rauhassa. Pöytien äärellä, nojatuoleissa, keinutuolissa, alakerrassa, yläkerrassa, lapsia ja aikuisia. Ihana näky on lukeva ihminen, ja kaikista ihanin lukeva lapsi.

Ensimmäinen pop up koettu

Kouvolan seudun ensimmäinen pop up -kirjastokokeilu on takanapäin. Kokemus oli hyvä, vaikka lainaukset ja palautukset jäivät määriltään vähäisiksi. Lainoja lähti alle kymmenen ja palautuksia tuli yksi. Mutta tällaista toimintaa ei voi mitata vain määrillä.

Visualistin opissa

√Ąskett√§in saimme vinkkej√§ visuaaliseen markkinointiin alan ammattilaiselta vm-kouluttaja Annika Hirvelt√§. Pitk√§√§n olemme tarjonneet kirjastoaineistoja lainaksi eri tavoin ‚ÄĚh√∂ystettyin√§‚ÄĚ asiakkaiden tarpeiden ja mielenkiinnon her√§tt√§miseksi, mutta nyt saimme ensimm√§ist√§ kertaa opetusta t√§h√§n taitolajiin kuuntelemalla hyv√§ksi havaittuja vinkkej√§ kaupalliselta puolelta.

Ihminen ostaa silmillään, miksi ei lainaisikin

Iitin kirjaston lukupiirin satoa

Iitin kirjaston lukupiiri on suunnattu 3.-6. luokkalaisille lukijoille ja kirjallisuudesta kiinnostuneille. Piiri kokoontuu joka toinen viikko ja mukana on syksyn aikana ollut 8-12 osallistujaa. Syksyn ensimmäisenä luettavana kirjana oli koululaisromaani. Piirin lukijat lukivat hyvinkin erilaisia romaaneja ja osa niistä arvioidaan tässä:

Meg Cabot: Prinsessatreenit

Kirjavan kirjan kuja

Mie olen kirjastotäti Kouvolan pääkirjastossa. Olen sekaisin kirjoista :) Olen aina haaveillut olevani kirjastossa töissä. Nyt on 10  vuotta takana ja haaveet eivät ole kaatuneet.

Aherran kirjaston perustöiden lisäksi tapahtumien parissa, joista parhaimpia on kirjailijavierailut. Vanhana ravintolatyöntekijnä olen tottunut tekemään vähän kaikkea, niin kirjastossakin. Kaikki kiinnostaa, paitsi kukkien kastelu.

Kirjastoon liittyvään blogia pidän satunnaisesti täällä!

 

Palveluneuvoja kirjastossa, mitä?!

Luit aivan oikein ‚Äst kirjastonhoitaja Outi Kauppala aloitti ty√∂ns√§ elokuussa Kouvolan kirjastojen palveluneuvojana. Saimme palkkaukseen Ely:n kokeilurahaa jatkoksi viime vuonna p√§√§ttyneelle Kirjasto n√§kyv√§ksi-hankkeelle. Kerrankin meill√§ on mahdollisuus kokeilla, mit√§ aktiivinen palvelutarjonnasta ¬†tiedottaminen vaikuttaa olemassa olevien palvelujen k√§ytt√∂√∂n; tosin kokeilu kest√§√§ vain tammikuun -14 loppuun. L√∂yt√§v√§tk√∂ asiakkaat Outin avulla nykyaikaisen kirjaston muutkin palvelut kuin k√§rkituotteemme LAINAN?

Palveluneuvojan työsarkaa

Sivut

Tilaa syöte Uusimmat blogikirjoitukset