Uusimmat blogikirjoitukset

Vanhaa arabialaista viisautta eläimistä ja ihmisistä

Puhtauden veljet (Ikhwán sl-safá), Eläinten oikeudenkäynti (Suom. Janne Mattila. Basam Books, 2015)
Basam Books on unohdettuihin klassikoihin, v√§h√§n k√§√§nnettyihin kielialueisiin ja hyvinvointiin keskittyv√§ suomalainen pienkustantamo. Ja totta tosiaan t√§m√§ kustantamo on minulle t√§rke√§, vaikka en ole lukenut yht√§√§n heid√§n hyvinvointiin keskittyvi√§ kirjojaan. P√§√§asiassa juuri Basam Books on tuonut minulle vanhan arabialaisen tai islamilaisen kirjallisuuden lumon. Olen lukenut n√§it√§ ‚ÄĚislamilaisia‚ÄĚ filosofisia tarinoita runoihin p√§√§tyen. Kaunista ja opettavaa!

Välimeren pakolaisaaltojen tyrskeet ulottuvat meillekin

Kesästä asti  Kreikan saaret ovat olleet otsikoissa pakolaisten tulviessa Turkin kautta saarille; uutiskuvat konkretisoituivat  silmieni edessä lomallamme Kosilla.

Erilaisia kritiikkejä siitä, miten lapsille kerrotaan nakeista lautasella

Olen tuossa menossa  muutaman viikon päästä Suomen tietokirjailijoiden järjestämälle päivän mittaiselle kritiikinkirjoittamiskurssille. Sain ennakkotehtäväksi kirjoittaa viiden tuhannen merkin kritiikin lastentietokirjasta
Elina Lappalainen ja Christel Rönns, Nakki lautasella. Mistä ruoka tulee? (Tammi 2015).Harmi, että kirja oli jo ehditty Kymen Sanomissa arvostelemaan.
Silti päätin toimia vastoin ennakkotehtävän määrityksiä ja kirjoitin vain kolmen tuhannen merkin arvostelun.

Sivut

Tilaa syöte Uusimmat blogikirjoitukset